Haber Şehir

Sağlıklı olduğu kadar enfes… Muzlu muffin tarifi!

Muzlu Yulaf Ezmeli Muffinler, Baharat ve tatlılık arasında mükemmel bir denge kurar. Yulaf püre haline getirildiğinde pişirme sırasında yumuşar, muffinlerin nemli, yumuşak ve kahvaltı için yeterince doyurucu olmasını sağlar. Muz ne kadar olgun olursa muffinler de o kadar tatlı olur. Koyu renkli muzlar en güçlü tadı üretir, ancak sarı ve bazı kusurları olan muzlar da işe yarayacaktır… İşte lezzetli ve sağlıklı bir muffin tarifi!

MALZEMELER

1 1/2 su bardağı eski moda yulaf

3/4 bardak tam buğday unu

3/4 su bardağı un

1 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1/2 çay kaşığı tuz

2 adet olgun muz, püresi

2/3 su bardağı süt

1/3 su bardağı sıvı yağ

1/4 bardak bal

2 büyük yumurta

1 1/2 çay kaşığı vanilya

ÜRETME

Fırını yaklaşık 175°C’ye önceden ısıtın. Muffin kalıbını yağlayın.

Bir kapta 1 1/4 su bardağı yulaf ezmesi, tam buğday unu, un, tarçın, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu birleştirin; iyice birleşene kadar karıştırın.

Büyük bir kapta muz, süt, yağ, bal, yumurta ve vanilyayı birleştirin; iyice birleşene kadar orta hızda bir elektrikli karıştırıcıyla yaklaşık 1 dakika çırpın.

Muz karışımına un karışımını ekleyin; İyice birleşene ve kalın bir hamur oluşana kadar, kenarları kazımak için gerektiği kadar yaklaşık 45 saniye düşük hızda karıştırın.

Hazırlanan muffin kalıplarına kaşıkla hamur dökün (her birine yaklaşık 1/3 bardak). Kalan 1/4 bardak yulafı üstüne serpin. Altın kahverengi olana ve batırdığınız tahta kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Fırın tepsisinde 10 dakika soğumaya bırakın; Sıcak servis yapın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
handycasinozone.com freebetstake.com